Mijn naam is Annika van ‘t Hoenderdaal, mensgerichte coach, hooggevoelig (HSP) en moeder van 2 kinderen.

Zoektocht

Sinds de geboorte van mijn dochter heb ik me vaak afgevraagd wat er ‘mis’ met haar was. Ze was een hele onrustige baby, peuter en kleuter. We hebben regelmatig met onze handen in het haar gezeten. Tijdens een bezoek aan het consultatiebureau zei een arts tegen ons ‘jullie dochter past niet in haar babylijfje’. Een uitspraak waar ik toen weinig mee kon, maar die me altijd is bijgebleven. Nu een aantal jaren later kan ik zeggen dat hij gelijk heeft! Deze uitspraak is namelijk echt van toepassing op haar. Haar gedachtes, herinneringen, vragen en gedrag (zowel de leuke als de uitdagingen) passen niet in haar lijfje en leeftijd, maar passen wel bij haar. Ze is hooggevoelig en er is geen twijfel meer over dat ze hoogbegaafd is.

In eerste instantie ben ik als ouder gaan lezen over hooggevoeligheid, sterke wil, ontwikkelingsvoorsprongen en hoogbegaafdheid. Uiteindelijk heb ik een aantal cursussen gevolgd en ben ik me er nog meer in gaan verdiepen. Wat een verademing, ik las over mijn kind en ik kreeg handvatten! Ook leerde ik veel over mezelf en kreeg in de gaten dat ik ook hooggevoelig (HSP) ben en vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik begreep waarom ik soms zo worstel met gevoelens, waarom ik me dingen zo aantrek en ik altijd ‘aan’ sta.

Wat wil ik?

Ik heb lange tijd nagedacht over wat ik zou willen, waar word ik blij van en waarom worden de mensen om me heen blij van mij? Langzaam werd het me duidelijk, ik ben goed met mensen, ik kan de vinger op de gevoelige plek leggen, ik kan en wil ze begeleiden, ik kan luisteren en heel belangrijk ze vertrouwen me. Dit in combinatie met de ervaring die ik heb als moeder en met het coachen van medewerkers bij mijn vorige banen, heeft geleid tot de stap die ik in januari 2019 heb gezet. Ik ben begonnen met het volgen van bij- en nascholing en gestart met het opzetten van mijn eigen coachpraktijk. In juni 2019 heb ik de opleiding afgerond en kan ik me helemaal gaan richten op Sense&Brains. Allemaal vanuit de gedachte dat ik graag mensen verder help.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, kijk dan verder op mijn site en stuur me een berichtje.