Je hebt over de verschillende onderwerpen al het een en ander kunnen lezen op mijn site. Wat je zelf waarschijnlijk wel merkt aan je eigen situatie is dat het best complex is. Het begrijpen van wat HSP / hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid inhoudt is al een uitdaging, laat staan aanpassingen doorvoeren in je dagelijks leven.

Wie kan er bij mij terecht?
  • ouders met hooggevoelige kind(eren)
  • hooggevoelige volwassenen 
  • ouders met hoogbegaafde kind(eren)
Wat kan ik voor jou doen? 

Sowieso is het fijn om met een ervaringsdeskundige te praten over je situatie. Dit kan zijn over je eigen hooggevoeligheid of over je kind dat hoogbegaafd is en wellicht ook hooggevoelig. Je kunt uiteraard voor jezelf bij mij terecht, maar ook als je kind hooggevoelig is, ook i.c.m. hoogbegaafdheid. Als je kind hooggevoelig is, is de kans groot dat jij of je partner dat ook is. Hoe mooi is het dat door jezelf beter te leren kennen, je jou kind beter leert begrijpen en kunt helpen.

Samen kijken we welke vragen je hebt, waar je tegenaan loopt en waar je wat hulp bij kunt gebruiken. Je leert bij mij wat HSP zijn voor jou betekent en welke type HSP je bent. We passen de coaching daarop aan. Ik ga je laten inzien, merken en voelen dat het een hele mooie eigenschap is. Ik ben geen psycholoog, maar een coach. Ik stel geen diagnoses, maar help je met de vragen die je hebt, hou een spiegel voor en probeer je handvatten te geven om het anders te gaan doen. Uiteraard kan ik je tips geven als je wel graag een diagnose wilt. Samen komen we een heel eind, daar ben ik van overtuigd. Ben je nog relatief onbekend op deze terreinen, maar is het bij het lezen van mijn site veel herkenning? Dan ben je uiteraard ook welkom. Het hebben van een ‘label’ is echt niet nodig! 

Werkwijze

Je kunt er altijd voor kiezen om een kennismakingsgesprek aan te vragen. Samen kijken we of ik voor jou de juiste persoon ben. Deze match is voor mij erg belangrijk. Vertrouwen is wat mij betreft de basis voor groei en ontwikkeling. Uiteraard mag je ook meteen een afspraak maken. We plannen eerst altijd een intakegesprek om goed in kaart te brengen wat je vragen zijn, wie je bent zijn en wat je wilt bereiken. Daarna plannen we vervolg gesprekken. Hoelang je coachtraject duurt is helemaal afhankelijk van jou situatie. Ik kan bij je thuis komen, maar de gesprekken kunnen ook bij mij plaatsvinden. Net wat voor jou prettig is. Hopelijk zie ik je snel.